Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smaczny

Indyk z wiśniami z syropu

Składniki: 1 indyk 20 dkg słoniny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku słoik wiśni w syropie Sposób przyrządzenia: Sprawioną tuszkę indyka około 2-3 kg natrzeć solą, oprószyć pieprzem, odstawić na dobę w chłodne miejsce, do skruszenia. Słoninę pokroić w cienkie paski i naszpikować nią piersi  indyka. Na blasze rozgrzać masło, ułożyć indyka, wstawić do…

Udka z kurczaka po Wiedeńsku z ziołami

Składniki: 6 udek z kurczaka 2 jajka 4 suche bułeczki ½ szklanki mąki 1 litr oleju do głębokiego smażenia pęczek natki pietruszki plasterki cytryny Sposób przyrządzenia: Z udek kurczaka usunąć skórę, umyć je , osuszyć na papierowym ręczniku. Suche bułeczki utrzeć na tarce. Każde udko obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce, smażyć w…

Piersi z kurczaka na sposób Francuski

Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie bulwa włoskiego kopru bakłażan sól, pieprz do smaku Marynata: ½ szklanki oliwy z oliwek ½ szklanki białego wina 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć, papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Cukinię, koper i bakłażan, oczyścić…

Chrupiące indycze udka

Składniki: 2 udka z indyka nać selera, cebulka dymka, tymianek, liść laurowy, natka pietruszki sól, pieprz, szczypta cukru do smaku 1 cebula 1 marchewka 1 por/ biała część/1 1 kg pomidorów 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju   Sposób przyrządzenia: Udka umyć, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowinę, dodać pęczek zrobiony z…

Skrzydełka z kurczaka TAI_PAN

Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona papryka zmiksowana na purée ¼ szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka tymianku ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego Sposób przyrządzenia: W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, włożyć, umyte, osączone…