Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo mała puszka tuńczyka sól pieprz sos: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku sok z cytryny sól pieprz cukier 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić na połówki. Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Wyjęte żółtka utrzeć…
Tag: smaczne
Listy
Jaja faszerowane z kiełkami pszenicy
by Konrad Jedliński • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kiełków pszenicy marchewka cebula 3 łyżki oleju łyżka soku z cytryny 3 jaja ugotowane na twardo posiekana natka pietruszki sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka, które drobno posiekać. Dodać do żółtek posiekaną marchewkę, kiełki pszenicy, cebulę i natkę…
Listy
Jaja faszerowane po polsku z grzybkiem
by Kacper Kryński • • 0 Comments
Listy
Ryż z jajkiem i cebulką
by Edward Chodorowski • • 0 Comments
Składniki: 3 szklanki ugotowanego ryżu 3 cebule 2 jaja 1 cm korzenia imbiru drobno posiekanego 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju do smażenia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Czosnek, dymkę posiekać i razem z imbirem przesmażyć delikatnie na rozgrzanym oleju. Wówczas dodać ryż.…



