Składniki: 250 g wermiszelu ryżowego 2 pory 4 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki sosu rybnego 6 łyżek sosu chili 10 listków kolendry Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do nich ugotowany makaron według opisu na opakowaniu , chili, kolendrę oraz sos rybny. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: smaczne przepis
Listy
Makaron z sosem serowym i wiśniami
by Iwona Kościukiewicz • • 0 Comments
Składniki: 700 g wiśni w syropie 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 6 łyżek soku pomarańczowego 250 g makaronu wstążki sól 50 g cukru 1 łyżeczka cynamonu miąższ z 1 laski wanilii 200 ml mleka 400 g sera 20 g orzechów laskowych 20 g pistacji Sposób wykonania: 250 ml syropu spod wiśni doprowadzić do wrzenia…
Listy
Makaron z porem i grzybami
by Kamil Buraczewski • • 0 Comments
Składniki: 2 pory 250 g ulubionych grzybów 200 g makaronu wstążki sól 2 łyżki masła pieprz 125 ml wytrawnego białego wina 250 ml śmietany gałka muszkatołowa 100 g startego parmezanu Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki a grzyby na mniejsze kawałki i razem dusić na rozgrzanym maśle koło 5 minut. Po tym czasie dodać śmietanę…
Listy
Penne ze szparagami
by Celina Straszak • • 0 Comments
Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 cebula 50 g surowej szynki 40 g masła ¼ strąk suszonej papryczki chili 300 g makaronu penne sól 200 ml śmietany łyżka koncentratu pomidorowego pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce a resztę pokroić na ukośne kawałki. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę…
Listy
Makaron udon z warzywami
by Wanda Kliber • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu udon 100 g paksoi 2 marchewki 4 grzyby shiitake 1 łyżka oleju roślinnego 600 ml dashi Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.. W między czasie obrane marchewki i paksoi pokroić w paski a grzyby w kostkę po czym usmażyć razem na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu zalać je bulionem i…