Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z porem i grzybami

Składniki:

  • 2 pory
  • 250 g ulubionych grzybów
  • 200 g makaronu wstążki
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • 125 ml wytrawnego białego wina
  • 250 ml śmietany
  • gałka muszkatołowa
  • 100 g startego parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Pory pokroić w krążki a grzyby na mniejsze kawałki i razem dusić na rozgrzanym maśle koło 5 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę oraz białe wino.
    Dokładnie  wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Trzymać na ogniu jeszcze  około 8 minut i na koniec doprawić jeszcze  gałką muszkatołową.
    W miedzy czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem i posypać parmezan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *