Składniki:
- 8 filetów śledziowych
- ½ konserwowego groszku
- 2 jaja na twardo
- 2 średnie cebule
- 1 kiszony ogórek
- 1 jabłko
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki
Składniki: 4 filety śledziowe 5 ziemniaków 250 g fasolki szparagowej 1 jabłko 1 cebula 4 łyżki oleju sok z 1 cytryny ½ łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paseczki. Ugotowane ziemianki i fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posieka a obrane jabłko zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny,…
Składniki: 4 filety śledziowe 5 ziemniaków 1 pęczek rzodkiewek 1 jabłko 1 cebula 150 ml kwaśnej śmietany sok z 1 cytryny ½ łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie i ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać…
Składniki: 2 solone śledzie 4 jajka 1 średnia cebula łyżeczka musztardy szczypta cukru zielona pietruszka Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, jajka na cząstki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku musztardą oraz cukrem. Udekorować natką pietruszki.
Składniki: 70 dag młodej zielonej fasolki szparagowej 3 śledzie 3 ziemniaki 1 cebula pół szklanki majonezu sól cukier Sposób wykonania: Ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Ziemianki również ugotować i pokroić w kostkę. Następnie śledzie pokroić w paski a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać majonezem. Doprawić do smaku…