Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Pasta z twarogu i wędzonej ryby

Składniki: 15 dag półtłustego sera twarogowego 4 dag masła 10 dag wędzonej ryby kilka łyżek kremówki koperek szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem i dodać do niego kawałek masła. Rybę również rozdrobnić i dodać do sera. Wrzucić jeszcze posiekany koperek oraz szczypiorek i dodać kilka łyżek kremówki. Całość dokładnie utrzeć aż powstanie jednolita…

Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym

Składniki: 5 jaj ½  pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku łyżka śmietany łyżeczka musztardy kilka liści sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić  wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć  żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…

Sałatka z kurczakiem i szpinakiem

Składniki: 80 ml oliwy z oliwek 15 ml białego octu balsamicznego 1 ząbek czosnku pęczek liści szpinaku 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka natki pietruszki 12 pomidorków koktajlowych 2 piersi z kurczaka sól świeżo zmielony czarny pieprz Sposób wykonania: Kurczaka ugotować lub obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym pokroić je w kostkę. Następnie pomidorki przekroić…