Składniki: botwina z buraczkami 2 marchewki pęczek koperku sól pieprz kostka rosołowa mała śmietana 12% 2 łyżki mąki łyżka octu cukier vegeta Sposób wykonania: Buraczki i pokrojoną marchewkę zalać je 2,5 l wody wymieszanej z kostka rosołowa i trzymać na ogniu do miękkości. Wówczas dodać łodygi botwiny i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku…
Tag: składniki na zupę
Zupy
Zupa z pokrzyw Justyny
by Justyna Buras • • 0 Comments
Składniki:
- 2 garście młodych pokrzyw
- 1 marchewka
- 1 cebula
- łyżka mąki
- łyżka masła
- 1,5 l wywary
- 3 ziemniaki
- sól
- pieprz
- żółtko
- 2 łyżki śmietany
- łyżka soku z cytryny
Zupy
Zupa rzodkiewkowa z ziemniakami
by Irek Topolewski • • 0 Comments
Składniki: 3 l wody 4 kostki bulionu 3 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku 3 ziemniaki ¼ kostka masła kubek kwaśnej śmietany ½ ogórka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucić do wrzącej wody razem z kostką rosołową i gotujemy do miękkości. W między czasie rzodkiewki pokroić w plasterki i dusić je na rozgrzanym…
Zupy
Zupa jogurtowa ze szpinakiem
by Renata Jureczko • • 0 Comments
Zupy
Zupa z jajeczną zacierką
by Karolina Wycisk • • 0 Comments
Składniki; rosół 3 jajka 5 łyżek mąki maggi natka pietruszki Sposób wykonania: Rosół doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. W między czasie jajka roztrzepać razem z mąką aby powstało gładkie ciasto po czym wlewać go cały czas mieszając do gotującego się rosołu. Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku maggi. Przed podaniem posypać posiekaną natką…