Składniki: 10 dag migdałów ½ szklanki oleju 2 łyżki sosu sojowego 50 ml czerwonego wytrawnego wina Sposób wykonania: Migdały posiekać po czym wymieszać je z olejem, sosem sojowym oraz czerwonym winem.
Tag: skałdniki
Listy
Paprykowa marynata
by Artur Cegielski • • 0 Comments
Składniki: 300 ml oleju roślinnego 150 ml sosu sojowego 150 ml octu białego winnego 1 pęczek natki pietruszki 2 papryczki czuszki: czerwona i zielona cukier do smaku Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i zamarynować mięso.
Listy
Kokosowa marynata
by Artur Cegielski • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku 3 łyżki siekanych liści kolendry 3 łyżki curry 1 łyżeczka cukru sól, szczypta pieprzu Cayenne 1 trawka cytrynowa skórka z ½ cytryny 1 szklaneczka mleczka kokosowego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i zamarynować mięso.
Listy
Czosnkowa marynata
by Bartek Skotnicki • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Posiekany czosnek wymieszać z olejem, musztardą, ziołami, solą oraz pieprzem.