Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ szklanki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka octu winnego szczypta cukru Sposób wykonania: Posiekaną cebule i czosnek wymieszać z olejem, musztardą, miodem oraz octem. Doprawić jeszcze do smaku cukrem.
Tag: skałdniki
Listy
Pomarańczowa marynata do drobiu
by Sylwia Szewczak • • 0 Comments
Składniki: 1 pomarańcza 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka czerwonego pieprzu marynowanego Sól Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok po czym wymieszać go z oliwą. Dodać jeszcze sól oraz pieprz do smaku.
Listy
Miodowa marynata do drobiu
by Krystyna Tomaszek • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania; Miód wymieszać z musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pasta z kurczaka na ostro
by Adam Żabiński • • 0 Comments
Składniki: 25 dag gotowanego mięsa kurczaka łyżeczka ostrej papryki ząbek czosnku utarty z solą 2-3 łyżki majonezu posiekana zielona pietruszka Sposób wykonania; Kurczaka zemleć po czym dodać do niego paprykę, czosnek oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i posypać posiekaną natka pietruszki.
Listy
Pasta ze szprotek wg Urszuli
by Urszula Gondek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka szprotek 2-3 pomidory pokrojone w kostkę 1 ogórek też pokrojony w kostkę 30dkg białego sera natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć z pomidorami oraz serem. Dodać jeszcze ogórki i całość dokładnie wymieszać. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.