
Składniki:
- 1 łyżka orzechów piniowych
- 1,5 pęczka bazylii
- 1 ząbek czosnku
- sól
- 3 łyżki parmezanu
- 60 ml oliwy
- pieprz
- 500 g parmezanu

Składniki: 150 g sera grongonzola 250 ml śmietany sól pieprz cukier 150 g szynki parmeńskiej 400 g makaronu 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę i roztopić go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać śmietanę. Całość wymieszać i doprowadzić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Trzymać na ogniu około 3-5 minut nie przerywając…
Składniki: 4 pomidory 100 g sera feta 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z natką oraz sokiem z cytryny po czym posmarować nią pomidory przekrojone na połówki. Posypać je jeszcze startym serem po czym ułożyć je na taczce aluminiowej do grilla. Pieczemy…
Składniki: 100 g twarogu ¾ – 1 szkl. mleka sól cukier mielony kminek Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem po czym doprawić go solą, cukrem oraz kminkiem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej konsystencji.
Składniki: 400 g makaronu tagliatelle 1 łyżka oliwy 2 łyżki masła 200 g serka mascarpone 80 g sera gorgonzola 1 łyżka posiekanych listków bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Oba sery oraz masło podgrzewać na małym ogniu do momentu aż sie rozpuszczą, wówczas zdjąć rondelek z ognia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie makaron…