Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sery

Pasta z jajek i selera

Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 2 łyki koncentratu pomidorowego sól pieprz cukier 2 łodygi selera naciowego Sposób wykonania: Jajka oraz seler drobno posiekać po czym dodać do nich majonez oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Sos z grongozoli

Składniki: ser grongozola oliwa z oliwek biały ocet winny 2 łyżki musztardy cukier sól Sposób wykonania: Następnie oliwę z oliwek wymieszać z musztardą oraz octem winnym, wówczas dodać pokruszony ser grongozola. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Kluski pszenno twarogowe

Składniki: 50 dag twarogu 20 dag mąki pszennej 2 jajka 1 cebula tłuszcz sól pieprz majeranek kwaśna śmietana Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie zemleć ser po czym dodać do niego cebulkę, mąkę, jajka oraz majeranek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałego ciasta…

Makaron zapiekany z twarożkiem

Składniki: 20 dkg makaronu świderki 1 serek homogenizowany 1 łyżka margaryny 2 jajka 4 łyżki cukru cukier waniliowy bułka tarta Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy, serek homogenizowany i ubite na sztywno białka. Wymieszać z makaronem i włożyć do natłuszczonej, posypanej formy tartą bułką. Zapiekać…