
Składniki:
- 1 kostka chudego twarogu
- 1 cebulka
- sól
- 2 łyżki majonezu

Składniki: 1 kostka chudego twarogu 1 łyżeczka bazylii sól 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić. Następnie dodać do niego majonez. Całość dokładnie utrzeć. Pod koniec dodać bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 kostka chudego twarogu majeranek sól majonez Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić. Następnie dodać do niego majonez oraz sól. Całość dokładnie utrzeć. Pod koniec dodać majeranek i dokładnie wymieszać.
Składniki: Składniki: 2 bakłażany 4 pomidory łyżka posiekanych liści bazylii, 30dag mozzarelli, łyżka startego parmezanu, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy. Sposób przygotowania: Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, obierz go ze skóry. Posól i odstaw na 30 minut. Opłucz i wytrzyj. Posmaruj z obu stron oliwą i połóż na pergaminie na blasze do pieczenia.…
Składniki: 1 duży oscypek 2 jajka szklanka bułki tartej dżem z żurawin Sposób przyrządzenia: Ser oscypek pokroić w grube plastry około 2 cm. W miseczce roztrzepać jajko. Plastry oscypka moczyć w jajku i obtaczać w tartej bułce. Układać na rozgrzanym ruszcie i grillować, aż kotleciki uzyskają złocisty kolor. Wyłożyć na talerzyki i podawać z żurawinami.…