
Składniki:
- 30 dag. twarogu
- 3 łyżki miodu
- łyżeczka posiekanych ziół
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 6 jajek 1/2 cebuli 10 dag. szynki 1/4 szkl. majonezu 1/2 szkl. orzeszków solonych kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Drobniutko siekamy. Mieszamy z pokrojoną cebulą, dodajemy posiekaną szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy małe kulki. Obtaczamy je w posiekanych solonych orzeszkach. Liście sałaty układamy na półmisku. Na…
Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 żółta papryka 1 łyżeczka curry sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 czerwona papryka ½ łyżeczki sproszkowanej papryki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz paprykę w proszku. Całość dokładnie wymiesza i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 200 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany 2 żółtka sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, po czym dodać do niego żółtka i całość dokładnie utrzeć. W trakcie dodając jeszcze śmietanę oraz musztardę. Na koniec dodać jajka ugotowane na twardo pokrojone w drobną kostkę. Doprawić do smaku…