Składniki:
- 200 g sera camemberta
- 100 g twarogu
- 30 dag żółtego sera startego na tarce
- 1 pęczek koperku
- sól
- pieprz
Składniki: 8 oscypków 16 suszonych śliwek Sposób wykonania: Osypki przekroić na połówki po czym ułożyć je blasze jeden obok drugiego. W przerwy miedzy plasterkami ułożyć połówki śliwek pozbawionych pestek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać około 8 minut.
Składniki: 8 oscypków 8 łyżek żurawin Sposób wykonania: Oscypki ułożyć na blasze wyłożona folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Po tym czasie wyjąć, udekorować żurawiną i od razu podawać.
Składniki: 6 jajek 1 pęczek szczypiorku 6 paluszków krabowych 6 łyżek mąki olej 3 łyżki kukurydzy konserwowej pieprz sól Przygotowanie: Paluszki kroimy w plasterki i dodajemy pozostałe składniki. Po wymieszaniu dzielimy masę na 3 porcje i smażymy kolejno na oleju ,na wolnym ogniu z każdej strony . Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad