Składniki: 1 kg ziemniaków 5 serków topionych ziołowych 4 dkg masła 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w talarki, gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Topione serki pokroi w kawałki. W żaroodpornymi natłuszczonym naczyniu układać na przemian ser i ziemniaki. Jajka…
Tag: serek
Listy
Ruloniki z szynki z chrzanowym nadzieniem
by Iza Kopeć • • 0 Comments
Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.
Listy
Pasta z anchois i serka
by Patryk Kowalczyk • • 0 Comments
Składniki: 200 g serka śmietankowego 50 g filetów anchois sól pierz sok z cytryny Sposób wykonania: Serek rozetrzeć razem ze śmietaną po czym dodać do niego drobno posiekany filety anchois. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.