Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda
Tag: ser topiony
Sosy
Sos z sera topionego
by Viesja • • 2 komentarze
Składniki: 150g sera topionego 1 łyżka masła ½ szklanki mleka 4-5 łyżek śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 mała cebula pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Mleko, śmietanę i ser topiony, mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Dodajemy pokrojoną lub utartą cebulę, pieprz, sól i sok z cytryny. Podgrzewamy jeszcze, ciągle mieszając (…