Składniki: 1 kg schabu 2 cebule 3 marchewki 2 pietruszki ½ selera musztarda sól pieprz czosnek 6 goździków kostka rosołowa sioła oliwa Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz natrzeć czosnkiem, odstawić na 30 minut. Po tym czasie mięso posmarować musztardą, posypać pieprzem oraz ziołami i ułożyć w…
Tag: schab
Kotlety schabowe
Schabowy w cieście
by Urszula Nowok • • 0 Comments
Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2 kotlety schabowe 300 g pieczarek cebula 2 plastry sera 2 plastry szynki sól 1 czerwona papryka mała puszka ananasa kieliszek białego wytrawnego wina koperek jajko pieprz czosnek Sposób wykonania: Kotlety stłuc lekko tłuczkiem po czym oprószyć przeprawami i zalać winem, odstawić na bok na 2 godziny. W między czasie…
Schab
Schab duszony z marchewką
by Danuta Maniak • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 1 jabłko olej sól pieprz tymianek 4 marchewki łyżka masła łyżka mąki Sposób wykonania; Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem i usmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie obrane marchewki pokroić kostkę, zalać wodą i ugotować z dodatkiem masła. Pod koniec gotowania dodać mąkę, wymieszać Następnie jabłka pokroić w plastry,…
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z w marynacie
by Jola Nieradka • • 0 Comments
Składniki: 4 kolety schabowe mąka tłuszcz Marynata: 300 ml jogurtu naturalnego ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 6 ziarenek pieprzu łyżka koncentratu pomidorowego starta skórka z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Schab
Ciasteczka ze schabu
by Kornelia Nowara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu olej 3 łyżki ziaren sezamu sól sok z cytryny pieprz białko natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju po czym je wyjąć z patelni i foremkami wyciąć ciasteczka. Ciasteczka namoczyć najpierw w roztrzepanym białku a potem…