Składniki: 2 oczyszczone, pokrojone owoce caramboli 1,25 szklanki soku z pomarańczy 1 szklanka brązowego cukru 30 dkg oczyszczonych żurawin 1 łyżeczka tartego imbiru laska cynamonu 1 ziele angielskie Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie doprowadzić do wrzenia sok z pomarańczy, dodać cukier, ziele angielskie, cynamon, gotować 5 minut. Dodać imbir, żurawiny i obrane, pokrojone…
Tag: sałatki
Listy
Sałata ze szpinaku, caramboli i orzechów pistacjowych
by Ewelina Rogalska • • 0 Comments
Składniki: 1 pokrojony w plastry owoc caramboli 1 oczyszczona z nasion pokrojona czerwona papryka 1/3 szklanki rozgniecionych orzechów pistacjowych 15 dkg dokładnie umytych liści młodego szpinaku 1 łyżka sezamu sos imbirowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sałatki wymieszać, odstawić na 30 minut i podawać.
Listy
Sałatka z winogron i żółtego sera
by Weronika Musiał • • 0 Comments
Składniki: 1 główka sałaty lodowej kilka liści czerwonej kapusty 20 dkg żółtego sera sos sałatkowy / włoski/ 25 dkg zielonych winogron Sposób wykonania: Liście sałaty umyć i osuszyć. Z liści czerwonej kapusty usunąć twarde żyłki, resztę cienko pokroić. Ser pokroić w dość drobną kostkę. Winogrona umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać sos…
Listy
Sałatka z makaronem i salami
by Bożena Kuś • • 0 Comments
Składniki: opakowanie 25 dkg makaronu kolanka 25 dkg salami 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 15 dkg ostrego żółtego sera 3-4 ząbki czosnku sos winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę i ser pokroić w drobna kostkę. Do sosu winegret dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Salami pokroić w cieniutkie…
Listy
Sałatka z czerwonej fasolki z serem
by Natalia Perek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 25 dkg wędzonej szynki 25 dkg żółtego sera ½ szklanki posiekanego szczypiorku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser i szynkę pokroić w kostkę, połączyć z osączoną fasolką, wymieszać, polać majonezem, doprawić solą do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.