Składniki: 4 banany 1 szkl mleka kokosowego 2 łyżki sproszkowanego curry 1 szkl miękkich rodzynek 4 łyżeczki wiórków kokosowych Sposób wykonania: Obrane banany pokroić na 4cm plasterki. Następnie do mleka kokosowego dodać curry oraz rodzynki. Dokładnie wymieszać i dodać do bananów Na sam koniec posypać wiórkami kokosowymi.
Tag: sałatki
Listy
Sałatka z 3 gatunków fasoli
by Bartek Podgórski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg zielonej fasoli szparagowej ½ kg żółtej fasoli z puszki ½ kg fasoli czerwonej Red Kindney 1 cebula ½ szkl cukru 2/3 szkl octu 1/3 szkl oleju roślinnego ½ łyżeczki soli 1/8 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Cebulę pokroić w półplasterki po czym dodać do niej ocet oraz olej. Doprawić do smaku solą, cukrem…
Listy
Sałatka z gotowanej kukurydzy i fasoli
by Agnieszka Biernacka • • 0 Comments
Składniki: 8 kolb słodkiej kukurydzy 250 g suszonej fasoli ¼ szkl octu szampańskiego ¼ szkl oliwy z oliwek ¼ szkl posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Od kolb oddzielić ziarna kukurydzy po czym wrzucić je do osolonego wrzątku i gotować około 1 minuty, odcedzić. Następnie ocet szampański wymieszać z oliwą z oliwek oraz posiekanym szczypiorkiem,…
Listy
Sałatka ogórkowa z papryczką
by Agata Witek • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka posiekanej papryczki jalapeno 1 ogórek wężowy olej sezamowy Sposób wykonania: Do octu ryżowego dodać posiekaną papryczkę oraz cukier, dokładnie wymieszać. Następnie obranego ogórka pokroić na cieniutki półksiężyce, które przełożyć do sosu. Całość skropić olejem sezamowym i delikatnie wymieszać. Odstawić na co najmniej 10 minut. Po…
-300x197.jpg)
.jpg)