Składniki:
- 50 dag mrożonego szpinaku
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dag sera rokpolu
- ½ szkl śmietany
- 3 łyżki oleju
- łyżka mąki
- 2 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
Składniki: główka sałaty masłowej czerwona cebula strąk żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól pieprz łyżeczka przyprawy prowansalskiej Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebule w piórka. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki. Natomiast do oleju dodać przyprawę prowansalską, sól oraz pieprze.…
Składniki: główka kapusty pekińskiej 6 gruszek masło sól cukier biały pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Wodę ocukrzyć i osolić, doprowadzić do wrzenia. Wówczas wrzucić do niej kapustę pekińską pokrojoną na części. Gotować około 10 minut i odstawić do ostygnięcia. W między czasie obrać gruszki i pokroić je na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Następnie…
Składniki: 8 kalarepek sól cukier łyżeczka masła 2 jajka masło tarta bułka Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym ją osolić i ocukrzyć. Wówczas dodać masło, a gdy sir rozpuści wrzucić kalarepkę pokrojoną w krążki. Gotować na małym ogniu około 15-20 minut, uważając aby się nie rozgotowała. W między czasie ugotować jajka na twardo…
Składniki: ¼ kg zielonej soczewicy puszka tuńczyka czerwona cebula 2 pomidory 3 ząbki czosnku łyżka ziarnistej musztardy 3 łyżki oliwy z oliwek kolendra tymianek sól pieprz Sposób wykonania; Soczewicę przełożyć do salaterki. Dodać do niej rozdrobnionego tuńczyka oraz cebulę pokrojoną w krążki. Następnie wrzucić pomidora sparzonego wrzątkiem, obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Czosnek…