Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryż

Dodatek do ryb z cukinii/wegetariańskie danie

Składniki: 2 duże cukinie 3 średnie czerwone cebule 15 dkg masła 4 torebki ryżu szczypta mielonej czerwonej papryczki chilii 2 szklanki bulionu grzybowego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w  kostkę i udusić na maśle, dodać umytą, obraną pozbawioną gniazd nasiennych cukinię, pokrojoną w kostkę. Całość zalać bulionem grzybowym, tak by przykrywał…

Brzoskwiniowe delicje

Składniki: 2 szkl. ryżu ugotowanego na mleku z dodatkiem cukru waniliowego puszka brzoskwiń masło przetarte biszkopty 6 łyżek śmietanki Sposób wykonania: Odsączone biszkopty posiekać po czym dodać je do ryżu. Całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do małych kokilek wysmarowanych masłem i wysypanych biszkoptami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.

Deser ryżowy z bananami

Składniki: 1 szkl. ryżu 4 banany 2 łyżki oliwy 2 łyżki cukru 2 op. cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu 2 szkl. mleka ½ szkl. słodkiej śmietanki kwaśna śmietana rodzynki Sposób wykonania: Ryż lekko obsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym zalać go mlekiem. Dodać jeszcze cukier i cukier waniliowy. Trzymać na małym ogniu aż ryż wchłonie…

Jabłka i brzoskwinie na ryżu

Składniki: 1 ½ szkl. ugotowanego ryżu 2 filiżanki sparzonych migdałów 10 jabłek 4 brzoskwinie 3 żółtka ½ szkl. cukru pudru 3 białka szczypta soli 3 łyżki cukru masło 3 łyżki pokruszonych biszkoptów Sposób wykonania: Do ryżu dodać posiekane migdały, wymieszać. Następnie formę wymieszać masłem i wysypać biszkoptami po czym rozłożyć połową ryżu. Obrane jabłka pokroić…

Gruszki z ryżem i migdałami

Składniki: 1 ½ szkl. ugotowanego ryżu 2 filiżanki sparzonych migdałów 10 gruszek 4 brzoskwinie 3 żółtka ½ szkl. cukru pudru 3 białka szczypta soli 3 łyżki cukru masło 3 łyżki pokruszonych biszkoptów Sposób wykonania: Do ryżu dodać posiekane migdały, wymieszać. Następnie formę wymieszać masłem i wysypać biszkoptami po czym rozłożyć połową ryżu. Obrane gruszki pokroić…