Składniki:
- ½ szkl. zmielonego ryżu
- 4 strąki kardamonu
- 3 ¾ szkl. mleka
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżka wody różanej
- 1 łyżka orzeszków pistacjowych
Składniki: 1 szkl. kleistego ryżu 2 szkl. wody kawałek imbiru 1/3 szkl nierafinowanego cukru ¼ szkl. cukru kryształu ¼ szkl. śmietanki Sposób wykonania: Ryż zalać wodą i gotować około 30 minut. Po tym czasie dodać imbir i oba rodzaje cukrów. Wymieszać i gotować jeszcze około 15 minut. Jeśli to konieczne dolać jeszcze trochę wody. Przed…
Składniki: 250 g wermiszelu ryżowego 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 6 liści kolendry 4 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki miodu 2 łyżki białego octu ryżowego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie paprykę pokroić w kostkę a kolendre posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy…
Składniki: 2 torebki ryżu 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 marchewki 200 g pędów bambusa 1 wiązka zielonych szparagów 1 por 4 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego 6 łyżek sosu słodko-kwaśnego Sposób wykonania: Papryki pokroić w paski, marchewki na plasterki, pora w krążki a pędy bambusa i szparagi…
Składniki: 2 filety z dorsza filiżanka ryżu 1/2 brokułu bułka tarta łyżeczka oregano łyżeczka oliwa oliwa do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Filety z dorsza pokroić na małe kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oliwie. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Brokuły ugotować w wodzie. Oliwę wymieszać z…