Składniki: 1 szkl ryżu 20 dag świeżych grzybów cebula 2 łyżki parmezanu 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 szkl bulionu grzybowego sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła, wówczas dodać pokrojone w plasterki grzyby i dusić przez kilka minut. Następnie dodać ryż i dusić przez kolejne kilka minut…
Tag: ryż
Listy
Risotto z kalmarami i krewetkami
by Kasia Pawlik • • 0 Comments
Listy
Herbata ryżowa
by Benek Rutkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżeczka brązowego ryżu 1 szkl wody 1 kawałek imbiru Sposób wykonania: Na suchą patelnie wrzucić ryż i trzymać na małym ogniu, aż stanie się ciemnobrązowy. Wówczas zalać go wodą i wrzucić imbir. Gotować jeszcze przez minutę po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
Listy
Kleik ryżowy z miodem i cynamonem
by Natalia Michalska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl ryżu 6 szkl wody ¾ szkl mleka ½ łyżeczki masła 1 łyżka miodu szczypta cynamonu Sposób wykonania: Ryż ugotować w osolonej wodzie po czym zalać go mlekiem i doprowadzić do wrzenia. Wówczas doprawić do smaku masłem, miodem oraz cynamonem. Dokładnie wymieszać.
Listy
Ryż z pomidorami z cebulką
by Wiktoria Pawłowska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl ryżu 2 cebule 2 pomidory 3 łyżki oliwy 2 szkl wody 1 kostka bulionu warzywnego Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wsypać ryż i jeszcze chwilę smażyć. Następnie podlać całość wodą, wrzucić kostkę bulionowa oraz obrane i pokrojone pomidory. Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.…