.jpg)
Składniki:
-
- 3 gałązki tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 5 listków bazylii
- cytryna
- 4 łyżki oleju ziołowego
- 60 dkg odfiletowanego łososia
- sól, kolorowy pieprz do smaku
- zielenina
- cytryna do dekoracji
.jpg)
Składniki: 2 filety z flądry ¼ szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki tartego parmezanu 4 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu 2 posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W małym rondelku wymieszać bulion, ser, olej, 1,2 łyżeczki soli i posiekany czosnek, podgrzać, utrzymywać w cieple. Umyte i osuszone filety z flądry przyprawić resztą soli i…
Składniki: 1,5 kg filetów z sandacza ze skórą 1 łyżeczka mielonego chili ½ łyżeczki mielonego oregano 2 łyżki masła szczypta mielonego kminku sól, pieprz sok z limonki Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, na nim ułożyć porcję ryby skórą do dołu. Każdy posypać chili, oregano, sól i pieprz.…
Składniki: 50 dkg filetów z tilapii ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciemnego piwa 1 łyżeczka octu winnego ½ łyżeczki sody oczyszczanej sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety pokroić w poprzek na paski o szerokości około 5 cm. W misce wymieszać piwo, mąkę, ocet, sodę, sól i pieprz. Rybę przyprawić solą i…