Składniki:
- 30 dkg filetów ryby
- 3 szklanki bulionu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- sól, biały pieprz
Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…
Składniki: 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 300 g wędzonej ryby 1 cebula 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 2 jajka ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki obrać po czym pokroić w plasterki. Następnie z ryby usunąć osi oraz skórkę i pokroić najmniejsze kawałki. Jajka pokroić w plasterki a cebulę pokroić na…
Składniki: 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 200 g tuńczyka w oleju 150 g czerwonej cebuli 12 zielonych oliwek 3 łyżki majonezu 2 łyżki oliwy sok z ½ cytryny sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Ziemniaki obrać po czym pokroić je w plastry, dodać cebule pokrojoną w ćwiartki a potem w cienkie plasterki. Następnie dodać…
Składniki: 20 dag śledzi solonych 6 winnych jabłek 2 ziemniaki marchew cebula jajko ½ szkl. majonezu ½ łyżki suszonej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Namoczone śledzie pokroić w kostkę. Następnie jajka ugotowane na twardo posiekać a ugotowane ziemniaki i marchew pokroić w kosteczkę. Posiekać jeszcze cebulę i wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać z…