Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Sałatka z ryżu, tuńczyka i papryki

Składniki: 10 dag ryżu 1 puszka tuńczyka 1 czerwona papryka 1 cebula ½ pęczka natki pietruszki 10 oliwek ½ szkl majonezu sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem, paprykę w paski a cebulkę posiekać. Ugotowany ryż odcedzić i dodać do reszty składników. Natomiast majonez doprawić…

Pasta rybno-pieczarkowa

Składniki: puszka ryby w oleju 2 jaja ugotowane na twardo 25 dag pieczarek spora cebula łyżka margaryny natka pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Rybę rozdrobnić widelcem. Następnie jajka ugotowane na twardo oraz pieczarki pokroić w drobną kostkę. Posiekać jeszcze cebule oraz natkę pietruszki. Wrzucić jeszcze kawałek margaryny i całość dokładnie ucierać aż powstanie jednolita pasta.…