Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ryżu, tuńczyka i papryki

Składniki:

  • 10 dag ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 10 oliwek
  • ½ szkl majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem, paprykę w paski a cebulkę posiekać.
    Ugotowany ryż odcedzić i dodać do reszty składników.
    Natomiast majonez doprawić do smaku sokiem z cytryny solą oraz pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i całość wymieszać.
    Posypać jeszcze oliwkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *