Składniki: 6 płatów pangi 2 łyżki mąki 3-4 pomidory 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki 3 czerwone papryki 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku olej/1 szklanka/ Sposób przyrządzenia: Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty przez…
Tag: ryba
Listy
Panga w maladze Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 płatów pangi 3 jajka ½ szklanki śmietany kremówki włoszczyzna szczypta przyprawy do ryb ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki rodzynek szklanka malagi 8 łyżeczek żelatyny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę ugotować, zostawić wywar, cebulę obrać, zeszklić na oleju, bułkę namoczyć. Rybę…
Listy
Baramundi w galarecie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów baramundi opakowanie mrożonych warzyw ½ szklanki groszku konserwowego 2 łyżki żelatyny ½ szklanki rodzynek 2-3 ziela angielskie 2 listki laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20…
Listy
Smażona baramundi w maślanych krążkach Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów baramundi 2 szklanki bułki tartej 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej łyżka masła olej do smażenia sól, pieprz do smaku Maślane krążki: ½ kostki masła 2-3 ząbki czosnku suszone zioła wg upodobania sól, biały pieprz do smaku ½ szklanki startego żółtego sera Sposób przyrządzenia: ½ kostki masła zmiksować z ziołami czosnkiem, przyprawić…
Listy
Okoń z bazylią
by Jacek Kossowski • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów okonia 3 łyżki mąki 2 łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziołowej przyprawy sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego okonia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Następnie obtoczyć ją w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia posypać…