Składniki: 40 dkg mortadeli lub innej grubej kiełbasy 2 jajka ½ szklanki wody 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z 1 łyżką oleju, solą i pieprzem. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w grube plastry. Białka delikatnie wymieszać z żółtkami. Plastry kiełbasy maczać…
Tag: rolada
Listy
Biała, domowa kiełbasa z pieczarkami
by Roksana Prokopczyk • • 0 Comments
Listy
Pieczony filet z indyka Joli
by Jola Ciesielczyk • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg filetów z indyka sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku Sposób przyrządzenia: Przygotować odpowiedni duży rondel, wypełnić go wodą i dodać taką ilość soli aby woda była mocno słona. W tak przygotowanej zalewie moczyć filet z indyka przez 2 godziny, po tym czasie filet wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie wmasować weń olej…
Listy
Przysmak drobiowy
by Malwina Armata • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg filetów z drobiu 2/3 szklanki śmietany 15 dkg szynki wędzonej 2 białka jaj czosnek – ilość wg uznania sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso drobiowe zmielić w maszynce do mięsa, dodać zgnieciony w prasce czosnek, śmietanę, białka jaj, przyprawy. Dodać szynkę bardzo dokładnie wymieszać.…