Składniki:
- 280 g sparzonych migdałów
- 230 g sera śmietankowego
- 60 g sera typu rokfor
- 2 łyżki tłustej śmietany
- 450 g bezpestkowych winogron
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 biała rzodkiew 5 dag sera rokfor ½ szkl. śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obraną rzodkiew zetrzeć na tarce. Ser rozdrobnić widelcem i dodać do rzodkwi. Następnie śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą…
Składniki: 2 główki sałaty 2 łyżki posiekanego szcypiorku 2 łyżki natki pietrsuzki 75 dag sera rokfor 1 łyżka śmetanki 1 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie ser rozdrobnić i wymieszać razem ze śmietanką. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i polać sałatę. Na koniec posypać posiekanym…
Składniki: 75 dag sera rokfor 1 łyżka śmetanki 1 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Ser rozdrobnić i wymieszać razem ze śmietanką. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Składniki: 2 gruszki 6 dag sera rokfor 6 dag białego twarożku 8 10 połówek orzecha włoskiego sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rokfor rozgnieść widelcem po czym dodać do niego twarożek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie obrane gruszki pokroić w plasterki , które skropić sokiem z cytryny aby…