Składniki:
- 40 dag filetów z ryby morskiej
- namoczona w mleku kajzerka
- cebula
- 2 jajka
- 1/2 łyżki masła roślinnego
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki posiekanych listków rozmarynu (lub łyżeczka suszonych)
- tarta bułka do panierowania
- olej do smazenia
- vegeta
Składniki: 30 dag mielonej cielęciny połowa czerstwej bułeczki posiekana natka pietruszki 1 jajko sól i pieprz 1 łyżka mąki 2łyżki śmietany słodkiej posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Mięso połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką,wyrobić .Dodać natkę ,jajko,przyprawić do smaku i ugotować. Przygotować sos:1 szkl wody zagotować z 1 łyżeczką masła dodać mąką wymieszaną ze śmietanką ,zagotować…