Składniki:
- 200 g wędzonego pstrąga
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- łyżka soku z cytryny
- łyżka sosu Worcester
- 2 łyżki majonezu
Składniki:
Składniki: 4 pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Do miseczki wlać sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, kminek oraz sól i pieprz do smaku. Do powstałej maranty włożyć wypatroszone ryby i odstawić na…
Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin…
Składniki: 4 filety z pstrąga 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 4 plastry ananasa 1 seler naciowy 1 łyżka jasnego sosu sojowego 50 ml soku z ananasa 150 ml wywaru z ryby 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki wody poszatkowane liście selera Sposób wykonania: Filety z pstrąga pokroić na małe paseczki, które smażyć na…
Składniki: 4 małe pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli Marynata: sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z oliwa z oliwek. Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi…