Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przetwory

Dżem z cukinii Uli

Składniki: 5 kg cukinii 1 kg cukru 4 galaretki pomarańczowe 5 łyżek kwasku cytrynowego olejek cytrynowy Sposób wykonania: Cukinie zetrzeć na tarce po czym rozgotować w rondelku na małym ogniu, wówczas dodać galaretki, cukier oraz olejek cytrynowy. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić…

Papryka i ogórki w solance

Składniki: 10 kg kolorowej papryki, oczyszczonej, pokrojonej na połówki 20 średniej wielkości ogórków 3 główki czosnku podzielone na ząbki podsuszony koper pocięty na odcinki o długości około 15 cm woda sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, zalać na 2 godziny zimną wodą. W sterylnie czystych słojach układać ogórki i paprykę, dodać czosnek i koper.…