Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepisy

Pascha z bakaliami

Składniki:po 50 g orzechów włoskich, migdałów (bez łupiny), daktyli, fig i rodzynekpo 2 łyżeczki skórki startej ze sparzonej cytryny i pomarańczykieliszek koniaku 120 g masła 350 g cukrucukier waniliowy 8 żółtekkilogram tłustego twaroguwiśnie z konfitury do dekoracjiSposób przyrządzenia:Orzechy, migdały, daktyle i figi posiekać. Wymieszać z opłukanymi rodzynkami i skórką z cytryny oraz pomarańczy. Bakalie zalać…

Babeczki z bakaliami

Składniki:500g mąki,40 g drożdży,120 g cukru,1 filiżanka letniego mleka,375g margarynypół łyżeczki soli,starta skórka z polowy cytryny i 1 pomarańczy,5 jajek,150 g rodzynek,parę posiekanych migdałów Sposób przyrządzenia:Mąkę przesiać do miski, w środku zrobić zagłębienie. Mleko z 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką maki oraz drożdże wymieszać i wlać w zagłębienie. Po około 15 minutach dodać pozostałe…

Ciasteczka z bakaliami bardzo szybkie

Składniki500 g płatków owsianych 250 g cukru125 g masła lub margarynypół łyżeczki proszku do pieczenia2 duże jajkaodrobina aromatu migdałowegorodzynki, pokrojone orzechy, migdały, płatki kokosowe Sposób przyrządzenia:Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować nieduże ciastka okrągłego kształtu, lekko spłaszczać, układać na papierze do pieczenia w centymetrowych odstępach. Piec na jasnozłoty kolor w temperaturze ok. 160 stopni.  Wyjmujemy…

Ciastka Buziaczki Julianny

Składniki:100 g masła200 g mąki 70 g cukru 2 jaja1 płaska łyżeczka cynamonupolewa czekoladowamigdały do dekoracji  Sposób przyrządzeniaMąkę posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto. Uformować gruby wałek. Obsypać go mąką, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie pokroić w plasterki i zrobić  kulki o średnicy około…