Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha z bakaliami

Składniki:
po 50 g orzechów włoskich, migdałów (bez łupiny), daktyli, fig i rodzynek
po 2 łyżeczki skórki startej ze sparzonej cytryny i pomarańczy
kieliszek koniaku
120 g masła
350 g cukru
cukier waniliowy
8 żółtek
kilogram tłustego twarogu
wiśnie z konfitury do dekoracji

Sposób przyrządzenia:

Orzechy, migdały, daktyle i figi posiekać. Wymieszać z opłukanymi rodzynkami i skórką z cytryny oraz pomarańczy. Bakalie zalać koniakiem. Odstawić na godzinę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Ucierając, dodawać po żółtku. Ser zemleć i stopniowo dodawać do masy. Powoli dalej ucierać. Na końcu dołożyć bakalie razem z koniakiem, w którym się moczyły. Wygotować lnianą czy tetrową ściereczkę. Wyłożyć nią sito lub donicę z otworem. Do środka włożyć masę serową. Odstawić na noc do lodówki, tak by osączyć nadmiar płynu z masy. Masę wyjąć z formy i odwinąć ściereczkę. Paschę ułożyć na paterze, udekorować wiśniami.
Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Dominika Ołdziejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *