Składniki: 1,51 wywaru z kości lub z mięsa 4 dag kminku 4 dag masła 4 dag mąki sól Sposób wykonania: Kminek gotować kilka minut w 1 szklance wody po czym wlać wywar i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Na tłuszczy przesmażyć make i dodać ją do zupy. Doprawić do smaku solą.
Tag: przepis na zupę
Listy
Zupa z fasolki i ziemniaków
by Paulina Wałbrzych • • 0 Comments
Listy
Kartoflanka z kiełbasą
by Elwira • • 0 Comments
Listy
Grzybowa na warzywnym wywarze
by Natalia Wyrwał • • 0 Comments
Listy
Zupa cebulowa z winem
by Magdalena Przybysz • • 0 Comments
Składniki: 5 szklanek wywaru z kości lub z mięsa 50 dag cebuli sól pieprz kieliszek białego wytrawnego wina 5 dag masła Sposób wykonania: Wywar doprowadzić do wrzenia. W między czasie zeszklic na rozgrzanym maśle posiekaną cebulę po czym wrzucić ją do wywaru. Trzymać na małym ogniu około 10 minut. Na koniec doprawić do smaku solą…