Składniki:
- • 0,5 kg kiełbasy wędzonej
• 5 dag grzybów (mogą być suszone)
• pół główki czosnku
• 3 cebule
• zakwas
• śmietana
• 5 jaj na twardo
• sól
• pieprz
Składniki:
Składniki: 10 dag fasolki szparagowej 10 dag zielonego groszku 10 dag marchwi 10 dag selera 5 dag pora 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki koperku szklanka mleka sól pieprz Przygotowanie: Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Zetrzeć je na tarce z dużymi otworami, a następnie włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem. Groszek umyć i…
Składniki: 4 piersi kurczaka 2 litry bulionu warzywnego 10 dag.selera 15 dag. kukurydzy konserwowej 6 łyżek ryżu długo ziarnistego 15dag. czerwonej fasoli z puszki pomidory 4 szt cebula sól pieprz olej Sposób przyrządzenia Cebulę posiekać. Marchewkę i seler pokroić w małą kosteczkę. Mięso pokroić na kawałki. Na rozgrzanym w rondlu oleju obsmażyć mięso, dodać cebulę,…