Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na wołowinę

Wołowina z pomidorami i papryką

Składniki:

• 1/2 kg polędwicy wołowej
• 4 pomidory (1/2 kg)
• 1/2 czerwonej papryki
• 1/2 zielonej papryki
• 2 duże cebule
• 2 ząbki czosnku
• 1 kawałek świeżego imbiru (długości około 2 cm)
• 4 łyżki oleju
• 1 łyżeczka kurkumy
• 1/4 łyżeczki przyprawy chili
• cukier
• sól
marynata:
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka białego wytrawnego wina
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka mąki kukurydzianej.

Szaszłyki z fasolką

Składniki: • 60 dag polędwicy wołowej (lub wołowiny zrazowej) • 75 dag fasolki szparagowej • 75 dag ziemniaków • 2 małe pomidory • 1 i 2/3 szklanki mleka • 1 duży pęczek natki pietruszki • 3 gałązki świeżego tymianku • 2 łyżki masła lub margaryny • 2 łyżki oleju • 1,5 łyżki mąki • 1/2…

Polędwica wołowa w bekonie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwica wołowa – 150 g. Bekon – 1 plasterek Szpinak – około 50 g. Młode ziemniaki – 3 szt. Borowiki – 3 szt. Młody czosnek – 2 gałązki Pomidorki cherry – 2 szt. Kiełki Ser oscypek – 1 gruby plaster Świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek,…

Wołowina duszona z warzywami

Składniki: 200g chudej wołowiny łyżka oleju 2 pory posiekana natka pietruszki chrzan sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w drobna kostkę i usmażyć na oleju w szybkowarze. Warzywa pokroić w większe kawałki, zalać szklanka wody i dodać do mięsa. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zamknąć pokrywę i po zagotowaniu gotować jeszcze 15 minut. Przyprawić…