Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa w bekonie

Cykl – przepisy mistrzów.

Składniki:


  • Polędwica wołowa – 150 g.
  • Bekon – 1 plasterek
  • Szpinak – około 50 g.
  • Młode ziemniaki – 3 szt.
  • Borowiki – 3 szt.
  • Młody czosnek – 2 gałązki
  • Pomidorki cherry – 2 szt.
  • Kiełki
  • Ser oscypek – 1 gruby plaster
  • Świeży tymianek

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek, sól, pieprz) i pozostawić na 24 godz. Polędwicę owinąć bekonem i przesmarować z jednej strony warstwą szpinaku przyprawionym solą, pieprzem, czosnkiem i odrobiną śmietany. Zawinąć w roladki i grillować do miękkości. Gotowane ziemniaki wydrążyć i napełnić sosem z borowików sporządzonym z podsmażonych z cebulką pokrojonych borowików, które następnie zalewa się śmietaną 30%, dusi do odparowania i przyprawia solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.
Pomidorki, czosnek i plasterek oscypka grillować kilka minut. Wszystko ułożyć na talerzu dekorując gałązkami tymianku, liściem laurowym oraz kiełkami i sosem na bazie demi-glace.

Autor: Andrzej Szuszkiewicz, Elżbieta Dziedzic, Władysław Klekowski, Arkadiusz Drzewiecki, Bartłomiej Celej i Bartłomiej Krzeptowski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *