Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica chłopska nadziewana cielęcina podawana z kaszą*

poldwica8sp.jpgCykl – przepisy mistrzów.
Składniki:

  • Polędwiczka wołowa – 100 g
  • Cielęcina (polędwica) – 30 g
  • Orzechy włoskie – 5 g
  • Wino czerwone wytrawne – 10 ml
  • Jajko – 1sztuka
  • Bułka – 5 g
  • Pietruszka świeża nać – 1sztuka
  • Papryka czerwona świeża
  • Papryka zielonwa świeża
  • Sól
  • Pieprz – 1g
  • Papryka słodka – 1g
  • Zioła prowansalskie – 2 g
  • Kasza – 80 g
  • Parmezan – 20 g
  • Świeży rozmaryn
  • Świeży tymianek
  • Por świeży

Sposób przyrządzenia:
Polędwiczki wieprzowe rozcinamy lekko z boku na ok. 2 centymetry i rozbijamy delikatnie. Z cielęciny robimy farsz z dodatkiem orzechów, świeżej papryki, pietruszki i czerwonego wina oraz świeżego rozmarynu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz zawijamy w polędwiczkę. Uformowaną roladę posypujemy dokładnie ziołami prowansalskimi, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Kasze gotujemy, dodajemy jajko, parmezan, pietruszkę oraz sól do smaku. Zawijamy w liść pory i wkładamy na 3 minuty do pieca.
Sposób podania:
Dekorujemy świeżym tymiankiem oraz sosem.

Autor: Arkadiusz Szulc  Zbigniew Kulesza 

 

1 comment for “Polędwica chłopska nadziewana cielęcina podawana z kaszą*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *