Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na surówkę

Mizeria z octem

Składniki: 3 ogórki 2 łyżki octu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ogórki obrać po czym pokroić w plasterki, które oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć sok, który powstał. Wówczas doprawić je do smaku pieprzem, cukrem oraz octem.

Mizeria ze śmietaną Uli

Składniki: 3 ogórki 150 ml kwaśnej  śmietany 1 pęczek koperku sok z ½ cytryny 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki a koperek posiekać. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem ora pieprzem i polać nią ogórki z koperkiem. Całość delikatnie przemieszać.

Sałatka ze roszponki i gruszek

Składniki: 300 g roszponki 2 gruszki 3 łyżki oliwy sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczoną roszponkę porwać na mniejsze kawałki. Natomiast gruszki obrać ze skórki i pokroić  na cząstki i ułożyć na rospzonce. Następnie oliwę wymieszać z sokiem  cytryny, doprawić jeszcze  solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem skropić sałatkę przed podaniem.

Sałatka ze szpinaku i pomarańczy

Składniki: 300 g szpinaku 2 pomarańcze 3 łyżki oliwy sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak porwać na mniejsze kawałki. Natomiast pomarańcze obrać ze skórki, podzielić  na cząstki i ułożyć na szpinaku. Następnie oliwę wymieszać z sokiem  cytryny, doprawić jeszcze  solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem skropić sałatkę przed podaniem.

Zielona sałata z jajkiem i śmietaną

Składniki: 1 sałata 2 jajka 100 ml kwaśnej śmietany sól pieprz cukier sok z cytryny ½ pęczka szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić na ćwiartki. Natomiast oczyszczona sałatę porwać na mniejsze kawałki  i ułożyć na niej jajka. Następnie śmietanę doprawić do smaku solą, pieprze, cukrem oraz sokiem z …