Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany lub jogurtu sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselkę obgotować w osolonej wodzie, obrane jabłka pokroić w kostkę. Następnie posiekany szczypiorek wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz…
Tag: przepis na surówkę
Listy
Sałatka z rzodkwi, jabłka i marchewki
by Adam Bąkowski • • 0 Comments
Składniki 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Obrana rzodkiew zetrzeć na tarce, obrane jabłka pokroi w kostkę a marchew w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać razem z posiekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym…
Listy
Sałatka z rzodkwi, jabłka i truskawek
by Adrianna Wypych • • 0 Comments
Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek Sos: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania: Obrane rzodkwie zetrzeć na tarce, truskawki przekroić na połówki a jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną i doprawić do…
Listy
Sałatka z jabłka i kiwi
by Weronika Motyka • • 0 Comments
Składniki: 3-4 owoce kiwi duże jabłko duża cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika 2 łyżeczki miodu szczypta soli Sposób wykonania: Kiwi oraz jabłko obrać i pokroić w kostkę po czym skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekana cebulę, oraz pestki słonecznika. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku miodem oraz solą.
Listy
Szybka sałatka z fasolki szparagowej
by Paulina Krawczyk • • 0 Comments
Składniki: 500 g fasolki szparagowej ocet estrogenowy sól olej pieprz 1 łyżka posiekanej cebuli Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić a gdy ostygnie skropić ją octem estrogenowym i olejem. Dodać jeszcze cebulkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.