Składniki: 4 filety śledziowe 5 ziemniaków 250 g fasolki szparagowej 1 jabłko 1 cebula 4 łyżki oleju sok z 1 cytryny ½ łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paseczki. Ugotowane ziemianki i fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posieka a obrane jabłko zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny,…
Tag: przepis na sałatkę
Listy
Sałatka z tuńczyka i kukurydzy
by Kornelia Giemza • • 0 Comments
Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 2 żabki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Kukurydze również odsączyć z zalewy, cebulę i czosnek posiekać a papryki pokroić na…
Listy
Sałatka z bobu i suszonych pomidorów
by Julia Michalec • • 0 Comments
Składniki: 400 g bobu 100 g suszonych pomidorów 150 surowego boczku 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Bób ugotować w osolonej wodzie po czym go odcedzić i obrać. Następnie pomidory pokroić na mniejsze kawałki a boczek w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić oliwą oraz octem.…
Listy
Surówka z kapusty z boczkiem
by Ola • • 0 Comments
Składniki: ½ główki kapusty 100 g wędzonego surowego boczku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Sałatka z pekińskiej, moreli i pomarańczy
by Olga Wasik • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania; Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie majonez wymieszać z musztardą, sokiem z pomarańczy i cytryny. Doprawić jeszcze do smaku pieprzem i…