Składniki: 1 szkl. jasnego piwa ½ szkl. oleju 2 łyżki płynnego miodu szczypta cynamonu szczypta Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Glazura idealna do golonki.
Tag: przepis na marynatę
Marynaty
Marynata do schabu
by Alina Drapała • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 2 łyżki musztardy 3 ząbki czosnku 1 ½ łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 ½ łyżeczki pieprzu kajen 1 łyżka tymianku 1 łyżka soli Sposób wykonania: Masło roztopić po czym wrzucić wszystkie składniki podane na marynatę. Całość dokładnie wymieszać.
Marynaty
Marynata do żeberek
by Krzysztof Mazurowski • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 szkl. oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka cukru Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek drobno posiekać po czym dodać musztardę, olej oraz miód. Doprawić octem winnym oraz cukrem.
Marynaty
Marynata miodowo-piwna
by Eliza Greń • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki miodu 1,5 l jasnego piwa 2 łyżki sosu Worcester 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 2 łyżki musztardy sól 4 łyżki octu winnego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą. Marynata idealna do marynowania żeberek.