Składniki: 3 ziarna czarnego pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 3 łyżki octu 1 cebula Sposób wykonania: Składniki podane na zalewę wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym dodać plasterki cebuli i odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie chłodna można marynować śledzie.
Tag: przepis na marynatę
Marynaty
Marynata do mięsa z indyka
by Karolina Swat • • 0 Comments
Składniki: 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki sok z ½ cytryny ½ skl. oleju Sposób wykonania: Rozgnieciony czosnek utrzeć z solą, musztardą, miodem obiema paprykami, sokiem z cytryny oraz olejem. Marynata idealna do mięs z indyka.
Marynaty
Zalewa do marynowanych warzyw
by Krystian Kożuchowski • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. cukru 1 szkl. octu 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Ocet zagotować razem z cukrem po czym odstawić do ostygnięcia i wlać olej. Następnie warzywa odsączyć z powstałego sosu i przełożyć do słoików.
Marynaty
Doskonała marynata do kurczaka
by Kamila Winiecka • • 0 Comments
Marynaty
Marynata do kotletów wieprzowych
by WeronikaKluba • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek oliwy 1 cytryna 2 łyżki sosu sojowego 5 ząbków czosnku 3 łyżeczki bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego sos sojowy, sok wyciśnięty z cytryny oraz bazylię. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.