Składniki: 350 g kurzych wątróbek 500 g makaronu penne sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę…
Tag: przepis na makarony
Listy
Makaron ze szparagami i pomidorkami
by Donata Polaszek • • 0 Comments
Składniki: 500 g szparagów 1 cytryna 400 g zielonego makaronu sól pieprz 100 g pomidorów koktajlowych Sposób wykonania: Z cytryny wyciąć 4 plasterki a z reszty wycisnąć sok . Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, pokroić je na mniejsze kawałki i przeszyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do…
Listy
Makaron ryżowy z fasolką szparagowa i wołowiną
by Jacek Troczyński • • 0 Comments
Składniki: 250 g makarony ryżowego 300 g cienkiej fasolki szparagowej 200 g pędów bambusa ½ pęczka kolendry 200 g polędwicy wołowej 4 łyżki oleju 2 łyżki nam prik 2 łyżki zielonego pierogu Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć.…
Listy
Farfalle z sosem cytrynowym z botwinką
by Ewa Sierota • • 0 Comments
Składniki: 300 g botwiny ½ pęczka młodej cebulki 2 żabki czosnku sok z 1 cytryny 2 łyżki masła 400 g makaronu farfalle sól 250 ml śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekany czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać pokrojoną botwinę, posiekaną cebulek oraz sok wyciśnięty z cytryny. Całość wymiesza i trzymać na ogniu około 5…
Listy
Roladki z lasgane i tuńczyka
by Bartek Fajkowski • • 0 Comments
Składniki: 8 zielonych płatów lasagne sól 150 g tuńczyka 1 pęczek młodej cebulki 2 ząbki czosnku 1 pęczek trybuli 400 g twarożku śmietankowego 2 jaja 150 g parmezanu pieprz masło Sposób wykonania: Lasgane ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie 100 g parmezanu, jaja , tuńczyk, twarożek, posiekaną cebulę, czosnek i trybulę dokładnie…