Składniki: 4 kromki ulubionego chleba 4 jajka 6 pokrojonych w plastry pieczarek 1 pokrojona w plasterki cebula 4 plastry boczku lub bekonu 2 łyżki bulionu mięsnego Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać boczek, cebulę i pieczarki, chwilę smażyć mieszając, podlać bulionem, dusić powoli aż powstały sos odparuje. Kromki chleba opiec w opiekaczu lub …
Tag: przekąski
Przekąski
Kanapki z rybą wędzoną
by Danuta Fabisiak • • 0 Comments
Składniki: 350 g wędzonej ryby 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Z ryby usunąć skórkę oraz ości po czym pokroić ja w poprzek na paseczki. Paseczki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki.
Przekąski
Kanapki z rybą soloną
by Halina Rychlik • • 0 Comments
Składniki; 380 g ryby solonej 300 g chleba natka pietruszki ½ cytryny Sposób wykonania: Rybę odfiletować i usunąć z niej skórę po czym pokroić ja na mniejsze kawałki. Kawałki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki oraz plasterkami cytryny.
Przekąski
Kanapki ze śledziem
by Teresa Zapała • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów śledziowych 50 g masła 50 g cebuli 300 g razowego chleba Sposób wykonania: Śledzie pokroić na ukośne paseczki, które rozłożyć na brzegach kromek chleba. Następnie posiekać cebulę i ułożyć ja w środku kromek. Na środku ułożyć również kawałek masła.
Przekąski
Kanapki z kilką i jajkiem
by Bogdan Góralski • • 0 Comments
Składniki: 250 g odfiletowanej kilki 50 g majonezu 3 jajka 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Jajka pokroić i ułożyć na kromkach chleba. Kilkę pokroić w paseczki, które zwinąć w kółeczka, które ułożyć na środku kromki. Wypełnić je majonezem. Udekorować natką pietruszki.