Składniki: łosoś wędzony w plastrach ser kozi śmietankowy upieczona czerwona papryka, obrana ze skóry koper zielone piórka cebuli sok z cytryny grubo mielony pieprz bagietka lub chleb tostowy Sposób przyrządzenia: Z bagietki przygotować grzanki czosnkowe. Na talerzu lub ceramicznej płycie do krojenia rozłożyć płat wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny, posypać drobniutko pokrojonym koperkiem. Za…
Tag: przekąska
Piersi z kurczaka
Frykadelki z piersi kurczaka
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi kurczaka pokrojone w grubą kostkę olej roślinny do głębokiego smażenia Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru 2 duże ząbki czosnku drobno posiekane sól i świeżo zmielony pieprz czarny Panierka: 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki zwykłej mąki Sposób przyrządzenia: Marynować kurczak z sosem sojowym, imbirem, czosnkiem, solą i…
Łosoś
Suflet z łososia
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetu z łososia białko z 1 jajka 1/3 szklanki gęstej śmietany łyżeczka masła tarta bułka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z łososia pokroić w kostkę, włożyć do zamrażalnika na 45 minut. W blenderze zmiksować zmrożone mięso z łososia z białkiem jaja, dodać śmietanę, przyprawy, miksować do momentu uzyskania pulchnej,…
Sałatki
Sałatka osetyjska
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg dokładnie oczyszczonych filetów z wędzonej makreli 2 cebule 4 ugotowane ziemniaki 3 łyżki oliwy 5 łyżek octu winnego 1 łyżeczka mielonej gorczycy zielenina Sposób przyrządzenia: Filety z makreli pokroić w plastry (w poprzek) Cebule obrać, pokroić w plastry, podobnie ziemniaki. Składniki układać naprzemiennie (plasterek cebuli, ziemniaka, ryby) w szklanej salaterce. Każdą warstwę…

