Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przekąska

Sałatka kurczakiem i kaszą kuskus

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżka wegetty ½ łyżeczki kolorowego pieprzu zioła prowansalskie, tymianek olej 5 plasterków wędliny drobiowej 4 łyżki kaszy kuskus 5 łyżek kukurydzy konserwowej 4 plastry ananasa puszki 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć wegettą,  świeżo zmielonym kolorowym…

Kolorowe koreczki

Składniki: 2 plastry żółtego sera plaster szynki puszka koreczków helskich oliwki pomidorki koktajlowe ogórek marynowane cebulki Sposób wykonania: Ser oraz szynkę pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a pomidorki i cebulki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na wykałaczki, dodając odsączone koreczki helskie oraz oliwki.

Ser Camembert nadziewany konfiturą z żurawiny

Składniki: 4 okrągłe serki camembert 2 słoiczki konfitur z  żurawiny oliwa z oliwek bułka tarta 2 jajka   Sposób przyrządzenia: Serki pokroić na ćwiartki, każdy kawałek naciąć z góry nożem i wydrążyć tak  by nałożyć porcję Żórawin. Na talerzyku roztrzepać widelcem jajka. Delikatnie moczyć serki w jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanej…

Pasztet z pangi

Składniki: 1 kg ryby pangi 1 duża czerstwa bułka 5 jajek 10 dkg masła lub margaryny 3 łyżki śmietany ½ szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku bułka tarta, olej Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy, osaczamy na papierowym ręczniku, bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Podane składniki mielimy przez maszynkę. Ucieramy żółtka, margarynę, śmietanę i…