Składniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżka wegetty ½ łyżeczki kolorowego pieprzu zioła prowansalskie, tymianek olej 5 plasterków wędliny drobiowej 4 łyżki kaszy kuskus 5 łyżek kukurydzy konserwowej 4 plastry ananasa puszki 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć wegettą, świeżo zmielonym kolorowym…
Tag: przekąska
Listy
Kolorowe koreczki
by Mateusz Kornatowski • • 0 Comments
Składniki: 2 plastry żółtego sera plaster szynki puszka koreczków helskich oliwki pomidorki koktajlowe ogórek marynowane cebulki Sposób wykonania: Ser oraz szynkę pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a pomidorki i cebulki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na wykałaczki, dodając odsączone koreczki helskie oraz oliwki.
Listy
Ser Camembert nadziewany konfiturą z żurawiny
by Ula Sędłak • • 0 Comments
Składniki: 4 okrągłe serki camembert 2 słoiczki konfitur z żurawiny oliwa z oliwek bułka tarta 2 jajka Sposób przyrządzenia: Serki pokroić na ćwiartki, każdy kawałek naciąć z góry nożem i wydrążyć tak by nałożyć porcję Żórawin. Na talerzyku roztrzepać widelcem jajka. Delikatnie moczyć serki w jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanej…
Listy
Pasztet z pangi
by Katarzyna Dyga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby pangi 1 duża czerstwa bułka 5 jajek 10 dkg masła lub margaryny 3 łyżki śmietany ½ szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku bułka tarta, olej Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy, osaczamy na papierowym ręczniku, bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Podane składniki mielimy przez maszynkę. Ucieramy żółtka, margarynę, śmietanę i…

