Składniki:
- 50 dag poziomek
- 400 ml mleka
- 100ml śmietanki
- 10 dag cukru
Składniki: 100 g wydrylowanych wiśni 100 g poziomek 1 ½ szkl. jogurtu 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Wiśnie, poziomki i jogurt dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie doprawić do smaku miodem a na sam koniec wmieszać orzechy.
Składniki: 2 szkl. poziomek 400 ml kefiru łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnego mleka 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny ½ szkl. poziomek listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę. Gdy składniki się połączą, zalać…